Translate

sobota 1. června 2013

3x občerstvení pro náštěvu

Místo koupených chlebíčku zkuste tyhle snadné rychlovky. Díky domácí přípravě stoupnou u strávníků o třídu výš! Budete nejlepšími hostiteli...
1. Rozhuda
Tvarohová pomazánka s pažitkou. Skvělá na jednohubky nebo krekry.
 Ingredience:
  • 250g měkkého tvarohu
  • 5 lžic zakysané smetany
  • 60g změklého másla
  • hrst nasekané pažitky
  • sůl a pepř na dochucení
  • pečivo nebo krekry k podávání
Postup:
Máslo a asi 100g tvarohu spojím v misce. Přidám ke zbytku tvarohu, přidám zakys. smetanu a nasekanou pažitku. Dochutím solí a pepřem. Podávám s pečivem nebo krekry.
2. Pizza šneci
Roládky co chutnají jako pizza budou zaručeně hitem občerstvení. U nás vždycky zmizí mezi prvními a to jsou téměř nejjednodušším občerstvením které znám.
Ingredience:
  • 2 listové těsta(předem vyválená)
  • 150g šunky, které máte rádi
  • 200g plátkového sýra
  • 150g slaniny
  • rajská omáčka panzani
  • vajíčko na potření
  • sezamová semínka na posypání
  • pizza koření na posypání
Postup:
Předehřeju troubu podle údajů na obale. Těsto namažu tenčí vrstvou rajské omáčky, kladu po řádkách(dělám delší, zato tenčí roládu) nejprve šunku, druhý řádek sýr a třetí slaninu(musí zbýt min. 5-10cm) od horního okraje). Zamotám a nakrájím na kolečka tlustá asi 1,5 cm-vůbec nevadí když budou vypadat jako zkroucení, při pečení se těsto nafoukne a díry vyplní. Položím na plech vyložený pečícím papírem, potřu rozšlehaným vajíčkem a posypu pizza kořením a/nebo sezam. semínky. Dám péct na dobu podle údajů na obalu, podávám alespoň trochu zchladlé.
3. Jahodová panna cotta
Smetanový dezert ochucený jahodami. . .
. . .taky jste se zasnili?
Ingredience:
  • 500ml smetany
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 4 plátky želatiny
  • 100g jahod + pár navíc
  • pár kapek vanil. extraktu
Postup:
Namočím želatinu do trochy vody. Jahody s trochou smetany a cukru rozmixuji na "smoothie". Zbytek smetany přivedu k varu, přidám jahodové smoothie a sundám z vařiče. Želatinu "vyždímám" a přimíchám do smetany. Pár jahod nakrájím na kostičky, smetanu přeleju do formičky(nyní jsem použila hrnečky) a vhodím pár kousků jahod. Nechám přes noc v lednici ztuhnout, podávám.
  

Úspěch u hostů přeji
                          Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat