Translate

pondělí 24. června 2013

Apetit piknik- dojmy

Společně jsme se ještě s kamarádkou Zuzkou vydaly v sobotu na Apetit piknik. Vyrazily jsme brzo, abychom všechno stihly ochutnat a hlavně, aby se na nás dostalo u stánku Chez Lucie.
V půlce fronty na cheescaky Chez Lucie
Vyšlo sluníčko, takže bylo asi 27 stupňů a my už v 10 byly na Karlínském náměstí, kde nám milá slečna rozdala mapku a program. My si vybraly krásné místo ve stínu pro deku a šly ochutnávat, co se dá.

Jako první jsme se zastavily u stánku Chez Lucie, aby náhodou nebylo hned vše vyprodáno. Akorát jsme musely vystát tu alespoň čtvrhodinovou frontu(nejdelší téměř pořád). Stálo to zato, cheescake s ořechy a karamelem byl famózní, mojito chutnalo svěže citronově, ale růžový s jahodami mi prostě připomínal mýdlo. Všeobecně cokoliv s růžemi chutná (alespoň mně) jako mýdlo, Zuzka si ho ovšem moc pochvalovala.
U vedlejšího stánku (napamatuju si na jméno a v mapě to je nějak špatně zakreslená) jsme ochutnaly bábovičky s malinami a chleba s bylinkovou pomazánkou. Vše bylo geniálně vymyšlené právě na piknik, dalo se to vše jíst rukama :-)
Dát si 3 cheescaky hned na začátku byla chyba a my už byly plné. Chvíli jsme si lehli na deku a poslouchali hudbu funkové kapely Chamber Worcester (hráli moc nahlas), ale pak se hlad a chuť znovu společně ozvaly a my si ulovily báječné domácí těstoviny od Honzy&Matěje, všichni v jejich stánku měli roztomilý "stejnokroj". Pak jsme se znovu usadily na dece a mlaskaly nad těstovinami s hříbkovou a rajčatovou omáčkou.
 
Nyní jsme si prošly celý piknik kolem dokola a zastavily jsme se u moc milé Anny Grosmanové a ochutnaly její limonády- zázvorovou a pampeliškovou (levandulová byla bohužel vyprodaná). Byly tak dobré, že jsme si tam došly ještě jednou). Přešly jsme hned vedle(ještě ob jeden stánek), k Aleně Thomas, a vyzkoušely čichací test. Fragola jasně vyhrála, a proto od nynějška obdivuju její čichové buňky.
Anna Grossmanová
Z farmy Držovice jsme si odnesly Pecorino(zrající ovčí sýr), je výborný. Ale hlavně přijela zmrzlinááá! Na kterou jsem se tak těšila. Ano správně, byly to Tři kopečky. Ve frontě mě holky ukecaly, ať si dám okurkovou a neprodělala jsem. Byl to báječný okurkový sorbet s mátou a ginem, Fragola si dala výbornou rebarborovou a Zuzka, která je nejspíš ulítlá na mýdlové chutě, si vzala levandulovou. Nechutnala ale nijak moc po mýdla, byla krásně levandulí navoněná, tak jak to má být.
 
Těšila jsem se na Kláru Bernklau, ale byla tam moc dlohá fronta a my už se nechtěly zdržovat... Škoda.
Asi v 14:30 jsme se přesunuly do stanu Apetitu na show a spolu se Sofii Smith připravily taštičky wonton s krevetami. Sofie byla moc příjemná učitelka a celé to moderovala Darina Sieglová z redakce Apetitu. Taštičky byly vynikající!
 
 
Když Chez Lucie vyprodala své zásoby, přišla na scénu Veronika Ertlová s nádhernými cupcakes,slanými koláči a cake-pops.  A my jim nemohly odolat. Všechny byly poctivě čokoládové. Mňam.
 
 
Nakonec jsme si ještě koupily čerstvý chleba a s plnými žaludky se kolébaly zpátky domů, každá svou cestou...

Co vy a Apetit piknik?
Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat