Translate

úterý 19. listopadu 2013

Tip: Řepný salát

Jestli jsem si poslední dobou něco opravdu zamilovala, tak je to tento salát. S řepou, polníčkem a mozzarelou. Mňam! Díky Dito za báječný recept!
Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 20min Doba pečení: asi 1 hodina + 25 min
Porce: 4

Suroviny:
  • 2 lžičky balzamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje + trochu navíc
  • 2 lžíce medu
  • 500 g předvařené řepy (dá se použít i syrová)
  • sůl, pepř
  • 1 sáček polníčku
  • 5 hrstí rukoly
  • 250 g mozzarelly
  • kůra z 1 biocitronu
  • tymián, nejlépe čerstvý
Postup:
1. Každou řepu oškrabu a zabalim do alobalu a dám péct, asi na hodinu(myslim). Prostě ozkoušim, kdy je
měkká.

2. Upečenou řepu nakrájim, dám do pekáčku a zakápnu olejem, octem a medem. Navrch posypu čerstvým tymiánem, pepřem a hrubou solí. Dám péct do trouby na 200 stupňů po dobu asi 20-25 minut.

3. Rukolu a polníček omeju a natrhám do větší mísi. Na to zelené rozdrobím (respektive natrhám na kousky) mozzarelu. Přidám řepu, zakapu oliv. olejem a to vše ještě posypu nastrouhanou kůrou z citronu.

4. A je to! Můžu podávat. Tohohle salátu se nelze přejíst a to nejsem žádným fanatickým fanouškem řepy... Vlastně díky tomuhle salátu už ano!
 ♥Dobrou chuť
              Lampone

1 komentář: