Translate

neděle 17. června 2012

Kynuté jahodové knedlíky

Tyhle se přímo rozplývají na jazyku! Vemte si je s sebou, chutnají i za studena.



Obtížnost:Snadné
Doba přípravy: 45 min. + kynutí min.90minuta vaření
Porce: 5-6

Ingredience:
  • 400g hrubé mouky
  • lžíce cukru krupice(krystal)
  • lžíce másla
  • 1/4L mléka
  • 1 žloutek
  • kostka droždí
  • sůl
  • 400g jahod
  • tvaroh a máslo na ozdobu a dochucení
  • 50ml mléka a 100g jahod na omáčku
Postup:
1. Připravíme kvásek ze 125 ml vlažného mléka, lžíce cukru a rozdrobené kostky droždí. Necháme vyběhnout.

2. Smícháme mouku, kvásek, zbytek mléka, žloutek a špetku soli. Vypracujeme těsto a necháme cca 90 min kynout
3. Omyjeme a zbavíme štopek jahody. Posypeme si vál hladkou moukou pro lepší práci s těstem.
4. Z kousků těsta utvoříme malé placky, do kterých vložíme jahodu a pečlivě zabalíme.









5. Knedlíky vaříme 5 min v hrnci s pokličkou, poté obrátíme a vaříme 3min bez pokličky. Knedlíky po vyndání z hrnce propíchneme vidličkou.

6.OMÁČKA: Jahody vložíme do mixéru a zalijeme mlékem. Pokud chceme omáčku sladší, můžeme přidat ještě lžíci cukru. Mixujeme.
7. Hotové knedlíky zalijeme jahodovou omáčkou a dozdobíme strouhaným tvarohem a rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť Vám přeje
                             Fragola                                

Žádné komentáře:

Okomentovat