Obtížnost: Středně těžké
Doba přípravy: 40min + hodina pečení
Porce: 10
Ingredience:
- 6 vaniček lučiny nebo 4 vaničky rodinného balení lučiny
- 100-150g cukru krupice
- 450g másla
- 150g strouhaného kokosu
- 4 tabulky bílé čokolády
- 1 lžička potravinového barviva
- 3 hrsti strouhaného kokosu
Postup:
1. Oddělím žloutky od bílků. Žloutky utřu s cukrem, přidám olej. Bílky vyšlehám do tuhého sněhu a postupně přidávám cukr. Nakonec smíchám žloutky se sněhem.
3.Umíchám hladký krém z lučiny, kolem120g cukru a změklého másla. Přidám strouhaný kokos(150g). Dám do lednice.
4. Ve vodní lázni rozpustím nalámanou bílou čokoládu. Obarvíme špetkou potravinářského barviva. Je lepší použít práškové, čokoláda s vodou špatně reaguje. Čokoládu rozetřu na pečícím papíře a posypu 3 hrstmi kokosu, který zamáčknem do hmoty rukou. Čokoládu nechám ztuhnout(nejlépe v lednici) a rozkrájím na obdélníkové ledové kostky.
5. Skrojím části korpusů, aby na sebe pasovaly. Rozpůlím donut a opět seříznu korpus tak, aby pasoval k donutovému vchodu. Nyní máte hotový hrubý vzhled igloo. Teď si vezmu do ruky nůž, marmeládu a krém a rozříznu korpusy na několik pater. Mezi patrama promažu krémem a marmeládou, jednotlivé budovy a vchod spolu spojím trochou krému jako lepidlem. Nakonec potřu i zevnějšek dortu.
luciš tak teď sme to viděly no a je to oukydouky tak jen tak dál
OdpovědětVymazat