Translate

pondělí 10. září 2012

Vepřové LA'C s jasmínovou rýží

Čína- Tohle jídlo mám strašně ráda. Hlavně tu sladkokyselou omáčku a vařenou zeleninu. A nebo to maso s rýží? No, ochutnejte sami a rozhodněte, co je na tomhle jídle nejlepší. 
Nejspíš ta souhra všeho dohromady!

Obtížnost: Střední
Doba přípravy: 20min + vaření
Porce: 4

 Ingredience: 400g vepřového masa,  1 hrnek jasmínové rýže, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, 3 lžíce oleje, 1 menší pórek, 1 cibule, 50g červené kapie, menší mrkev, 1/2 kedlubny, 1 lžička česneku a 1 lžička zázvoru, sůl
 Záliv: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce červeného dezertního vína, sůl, glutasol,cukr, 1 lžička máčeného škrobu

Postup:
1. Maso nakrájíme na kostičky a naložíme do 1 rozmíchaného vejce a 1 lžičky máčeného škrobu


















2. V hrnci nechte na troše oleje osmahnout cibulku, po chvilce přidejte rýži a zalijte horkou vodou. Vařte zhruba 15min

3. Nakrajéjte zeleninu na malé kousky
4. Dejte pomalu smažit maso napánev s olejem
5. Nakrájejte na drobno česnek a zázvor

6. Zeleninu(mimo pórku) přidejte k masu a posléze i pórek, česnek a zázvor, zalijte celou směs zálivem a nechte chvíli podusit
 7.HOTOVO!

 Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat