Úroveň:LEHKÁ
Doba přípravy:20min Doba smažení:20min
Porce:4-6
Ingredience:
- 3 jablka
- 2 vejce
- 375ml mléka
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/4 hrnku cukru krystal
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kypřícího prášku
- olej na smažení
POSTUP:
1. Jablka omyjte, oloupejte, nakrájejte, vykrojte jádřinec a nastrouhejte na hrubší kousky.
2. Ve větší misce rozšlehejte vejce s mlékem.
3. V menší misce smíchejte suché suroviny(mouka, cukr, skořice, prášek do pečiva)
4. Smíchejte dohromady "mokré" a "suché" suroviny. 5. Přidejte nastrouhaná jablka a dobře promíchejte.
6. Na rozehřáté pánvi s olejem udělejte těstovou placičku. Po osmažení do latova otočte a osmahněte lívanec i z druhé strany.
7. Lívance naservírujte na talíř, posypte ještě trochou mleté skořice a pokapte javorovým(či jiným) sirupem nebo cukrem. Výborné jsou k nim osmahlá jablka.
Doubrou chuť Vám přejí
FRAGOLA & LAMPONE
Žádné komentáře:
Okomentovat