Translate

neděle 9. září 2012

Jablečňáky

Jablečňáky jsou jablečné lívence. Podzimní recept, který určitě připravíte víckrát než jednou. Určitě si je zamilujete...

Úroveň:LEHKÁ
Doba přípravy:20min Doba smažení:20min
Porce:4-6

Ingredience:

  • 3 jablka  
  • 2 vejce
  • 375ml mléka
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/4 hrnku cukru krystal
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • olej na smažení
     

    POSTUP: 

    1. Jablka omyjte, oloupejte, nakrájejte, vykrojte jádřinec a nastrouhejte na hrubší kousky.

    2. Ve větší misce rozšlehejte vejce s mlékem.
    3. V menší misce smíchejte suché suroviny(mouka, cukr, skořice, prášek do pečiva)
    4. Smíchejte dohromady "mokré" a "suché" suroviny.
    5. Přidejte nastrouhaná jablka a dobře promíchejte.
    6. Na rozehřáté pánvi s olejem udělejte těstovou placičku. Po osmažení do latova otočte a osmahněte lívanec i z druhé strany.
    7. Lívance naservírujte na talíř, posypte ještě trochou mleté skořice a pokapte javorovým(či jiným) sirupem nebo cukrem. Výborné jsou k nim osmahlá jablka.



                                                            Doubrou chuť Vám přejí
                                                                       FRAGOLA & LAMPONE

Žádné komentáře:

Okomentovat