Translate

úterý 4. září 2012

Panna cotta

 V překladu z italštiny je to vlastně svařená smetana. Zní to celkem obyčejně, ale chutná to jako z nebeské kuchyně. Je to lehoučký smetanový dezert, ty já prostě ráda.


Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 15-20min
Porce: 6-8

Ingredience:
  • 500ml smetany
  • 1 lžička želatiny v prášku/ 3 želatinové plátky
  • misku rybízu
  • 1 lžíce želatiny
  • trocha vody
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vanilkový lusk 
Postup:1. Dejte smetanu a mléko vařit spolu s cukrem a vanilkovou dření. Musí mírně projít varem. Míchejte.

 2. Přidejte želatinu...

3.a dobře promíchejte

4. Směs přelijte do formiček a dejte chladit přes noc.
Toto je konec pravé verze receptu na panna cottu, její vylepšení si můžete přečíst níže. Všechny možné tvary(výsledky) najdete ke konci článku.

5. Připravte si želtinu podle návodu na sáčku(poměr vody k prášku).
6. Na ztuhlou panna cottu nasypte trochu rybízu a zalijte ho želatinou, okamžitě dejte chladit(cca.2 hodiny)
7. Hotovo! Panna cottu podávejte buď ve formičkách nebo vyklopené a ozdobené či polité medem. Tady uvidíte několik verzí na panna cottu.

Něco navíc:
  • Panna cottu vyklopíte, když si připravíte hrneček s teplou vodou a do ní na pár vteřin formičku ponoříte(Ne úplně!!!) a pak to půjde jako "po másle"
  • Panna cotta se spravně připravuje jen ze smetany, ale znám lidi, co používají k její přípravě jen plnotučné mléko
  • Panna cotta je výborná s čerstvou ovocnou omáčkou (jahody/maliny/pomeranč)
Dobrou chuť Vám přeje
                               Lampone                                                                

Žádné komentáře:

Okomentovat