Translate

středa 5. září 2012

Tuňáková pomazánka-originální

Proč originální? Je v ní totiž navíc pažitka a avokádo, které z ní dělají něco opravdu výjmečného a nevšedního. Tato "sváča" je skvělá do školy. Proč? 1. Rychlá příprava 2. Ryba má v sobě složky, které podporují myšlení. Tak pusťme se do toho společně...


Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 15min
Porce: na 8-10 toustů 

Ingredience:
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1/3 lučiny
  • 2 konzervy tuňáka
  • 2 zralá avokáda
  • 1 svazek pažitky + trocha na ozdobu
  • 3 rajčata
  • toustový chleba
 
Postup:
1. Do misky vyklopte pomazánkové máslo a lučinu.
2. Otevřete tuňákovou konzervu, odlijte olej a přidejte k pomazánkovému máslo. Dobře promíchejte.

3. Avokádo rozkrojte a vidličkou vydlabejte(přitom ho i rozmačkejte). Přidejte ke bytku pomazánky.

4. Do pomázánky nastříhejte pažitku a promíchejte. Pomazánka je HOTOVÁ!
5. Dejte toustový chléb do topinkovače a mezitím si nakrájejte rajče na kolečka. Na jeden plátek chleba namažte pořádnou porci pomazánky a poklaďte na ní rajčata. Na to všechno ještě trochu pažitky a navrch položte druhý plátek chleba.

6. Hotovo! Právě jste si připravili svačinu do školy, práce či na cestu.

Dobrou chuť
             Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat