Translate

pondělí 19. listopadu 2012

Základní těsto na muffiny

Je chutné a nadýchané. Tradiční americký recept na muffiny poznáte podle toho, že se suché a mokré suroviny míchají zvlášť a až na konec se spojí. A co je na tom základním těstu tak úžasného? Že do něj můžete přimíchat na co máte zrovna chuť. Prostě si můžete upéct muffiny "Co dům dal".

Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 15min   Doba pečení: 15-18min
Porce: cca 20kousků



Ingredience:
  • 200ml mléka
  • 250g hladké mouky
  • 140g hnědého cukru krystal(může být i bílý)
  • 85g másla
  • 2-3 vejce
  • 2lžičky prášku do pečiva (místo 1 lžičky prášku můžete použít 1 lžičku jemně mleté jedlé sody)


    Postup:
    1. Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout.
    2. Ve džbánku nebo menší misce smíchejte mléko, máslo, vejce, cukr a vanil. cukr.
    3. V středně velké misce smíchejte prosátou mouku a kypř. prášek.
    4. Smíchejte mokré a suché suroviny dohromady.
    5. Naplňte košíčky na muffiny do 2/3 pomocí 2 lžiček. Dejte péct na 200 stupňů(horkovzdušná 180) na 15-18min.
    6. Hotovo! Muffiny mají krásnou zlatavou krustičku, ale uprostřed jsou ještě kypré. Nádhera.
      
   Fragola a Lampone

Žádné komentáře:

Okomentovat