Translate

pondělí 6. května 2013

Bánánová bábovka

Jak víte, mám zálibu v pečení banánu a nejlépe v souladu s čokoládou(o tom jste se mohli přesvědčit ZDE, TADY, TU a naposledy ZDE. A ani v tomto receptu nebude chybět ani čokoláda ani banán. Je to prostě skvělá banánová bábovka s kousky čokolády. Mňam.

Obtížnost: Snadné
Doba přípravy: 15-20min + 45min pečení
Porce: pro 10-15 lidí

Ingredience:
  • 2 velké banány(nebo 3 malé)
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 5-7 lžic třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2-3 lžíce oleje
  • 65g kvalitní hořké čokolády(použila jsem 70% od Lindt)
  • 2-3 lžíce kakaa holandského typu
  • tuk a hrubá mouka na vymazání formy
Postup:
1. Banán rozmačkám vidličkou. Přidám vejce, cukr a mléko.
2. Postupně přisypávám mouku s práškem do pečiva. Nejlépe mouku přesít.Vznikne hustší těsto. Správně by mělo mít konzistenci, která půjde nalít do formy. Pokud je těsto moc husté, přidám mléko.
Už s čokoládou
3. Zapnu troubu na 180 stupňů. Čokoládu nakrájím nahrubo a přimíchám do těsta. Vymažu a vysypu formu. Necelé 2/3 naleju do formy. Do zbytku dám několik lžic kakaa a doliju do formy. Dám péct asi na 45 minut.

4. Jestli je bábovka hotová vyzkouším špejlí. Troubu vypnu a s otevřenými dvířky nechám chladnout. Vychladlou bábovku (v mém případě věnec) servíruji se šlehačkou, několika kolečky banánu a polité čokoládou. Bábovka je vhodná jako svačina k odpolední kávě nebo prostě jen tak. A ikdyž není zrovna typická, pořád si ji umím představit jako moučník po staročeském svátečním obědě.
  Upekla a sepsala
                 Lampone


PS. Omlouvám se za chybějící finální fotku, ale bábovka byla snědená rychleji než jsem ji mohla vyfotit.

Žádné komentáře:

Okomentovat